انتخاب رشته نهم به دهم 1403 – 1404
آنچه به اختصار در این مقاله خواهید خواند.
Toggleنظام جدید آموزشی مدارس 3-3-6 می باشد و دانش آموزان در این نظام تحصیلی بایستی 6 سال ابتدایی و سپس دوره متوسطه اول و دوم را طی نمایند و انتخاب رشته نهم به دهم در بدو ورود به دوره دوم متوسطه انجام می شود. برخی از دانش آموزان برای ورود به پایه دهم، ثبت نام مدارس تیزهوشان نهم به دهم را انتخاب می کنند و برخی دیگر اشتغال به تحصیل در مدارس عادی و دولتی، غیرانتفاعی، شاهد و نمونه دولتی را انتخاب می کنند. در هر صورت لازم است رشته مورد علاقه خود را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایید و انتخاب شما تاثیر مستقیم بر آینده شغلی، اجتماعی و زندگیتان خواهد گذاشت.
در انتخاب رشته نهم به دهم سوابق تحصیلی هر سه پایه (هفتم، هشتم و نهم)، ملاک تعیین رشته قرار می گیرد.
انتخاب رشته نهم به دهم 1403 – 1404
سوال های متعددی در خصوص چگونگی انتخاب رشته، ملاک های قبولی، اصول و نحوه انتخاب رشته نهم به دهم پرسیده می شود. در پاسخ به این سوالات باید بگوییم در انتخاب رشته نهم به دهم سوابق تحصیلی هر سه پایه (هفتم، هشتم و نهم)، ملاک تعیین رشته قرار می گیرد و هر یک از دانش آموزان ضروری است امتیاز رشته انتخابی خود را به دست آورند.
جالب است بدانید سهمیه های خاص (جانبازی، ایثارگری، خانواده شهدا، رزمندگان و…) نیز در انتخاب رشته نهم به دهم تاثیر می گذارد و مدارس هر منطقه ظرفیتی برای جذب داوطلبان هر یک از رشته های (علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی و فیزیک، علوم و معارف اسلامی، کاردانش و شاخه فنی و حرفه ای) دارند.
همچنین یادآور می شویم ضریب تمام درس های پایه هفتم و هشتم، یک می باشد و پایه نهم ضریب سه را دارد و به دانش آموزان بر اساس آیتم های نامبرده در پاراگراف های فوق (سوابق تحصیلی، سهمیه، ظرفیت مدارس برای ثبت نام دانش آموزان، نوع سیستم آموزشی (دولتی، غیرانتفاعی، شاهد، تیزهوشان، نمونه دولتی و هیات امنایی)، امتیاز تعلق می گیرد و ممکن است برخی از دانش آموزان با معدل 18 و 19 در رشته انتخابی پذیرفته نشوند و امتیاز آن ها برای ورود به سایر رشته ها مناسب باشد.
عوامل موثر در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی 1403 – 1404
هدایت تحصیلی و انتخاب رشته هر دانش آموز از مجموعه امتیازهایی تشکیل می گردد و با شناخت عوامل موثر در هدایت تحصیلی می توانید برای بهبود موارد نامبرده بکوشید.
- آزمون های مشاوره ای (6 آزمون در طول دوره متوسطه اول که شامل آزمون استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های تحصیلی و شغلی دانش آموز است): هر آزمون 5 امتیاز و در مجموع 30 امتیاز
- علایق دانش آموز: 10 امتیاز
- نظر دبیران: 10 امتیاز
- نظر والدین: 10 امتیاز
- نظر مشاوران: 10 امتیاز
- کسب حداقل نمره مورد نیاز ورود به رشته های مختلف (در مقاله “معرفی رشته های تحصیلی پایه نهم به دهم” به شرح جزئیات بیشتری پرداخته ایم).
زمان انتخاب رشته نهم به دهم 1403 – 1404
دانش آموزان در سال نهم تحصیلی لازم است در آزمون های هدایت تحصیلی شرکت نمایند برای این منظور از طریق لینک “ورود به سامانه همگام مدارس” در آزمون های رغبت سنجی و توانایی حضور به عمل آورید و در زمان تعیین شده از سوی وزارت آموزش و پرورش به تعیین رشته بپردازید.
انتخاب رشته دانش آموزان نهم در سال جاری از تیر ماه و با ورود به سامانه پادا قابل انجام است. اخبار جدید درباره انتخاب رشته نهم به دهم را از طریق کانال تلگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر و پیج اینستاگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر اطلاع رسانی خواهیم نمود.
نحوه انتخاب رشته بر پایه هدایت تحصیلی نهم به دهم 1403 – 1404
قاعدتا شما عزیزان اولین باری است که با سامانه همگام و فرآیند انتخاب رشته دوره دوم متوسطه مواجه می شوید و این اولین انتخاب اساسی و جدی شما برای آینده تان خواهد بود و کوچکترین مشکلی در هر یک از مراحل باعث به وجود آمدن اتفاقات ناگواری در آینده و سرنوشت تحصیلی شما خواهد شد. پیشنهاد می کنیم اگر تجربه لازم را در این زمینه ندارید، با کارشناسان تحصیلی مشورت نمایید. برای رزرو مشاوره کافی است بر روی لینک “مشاوره تلفنی تحصیلی کلیک نمایید. در ادامه مراحل انتخاب رشته نهم به دهم را توضیح می دهیم.
- ورود به سامانه همگام مدارس
- وارد کردن نام کاربری و رمز عبور
- کلیک بر روی گزینه “هدایت تحصیلی” (اگر قصد شرکت در آزمون های مشاوره ای را دارید بر روی لینک “آزمون های مشاوره ای” کلیک کنید).
- انتخاب لینک “تکمیل فرم اولویت”
- کلیک بر روی “مدیریت” در سمت چپ صفحه
- وارد نمودن اولویت های انتخابی
- دریافت کپی از اولویت های انتخاب رشته
اعلام نتایج هدایت تحصیلی نهم به دهم 1403 – 1404
پس از طی کردن مراحل انتخاب رشته، نوبت به اعلام نتایج هدایت تحصیلی می رسد. نتایج هدایت تحصیلی مصادف با اعلام نتایج آزمون های پایان ترم (خرداد و شهریور ماه)، اعلام می گردد و از طریق سایت همگام مدارس قابل مشاهده و دریافت می باشد. نتایج بررسی های مشاوره ای و سوابق تحصیلی انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم در دو فرم (شماره 6 و 7) قابل دسترس خواهد بود و آن دسته از داوطلبان که از نتیجه مکتسبه رضایت ندارند، می توانند به تکمیل نمونه برگه درخواست تعیین رشته مجدد بپردازند.
فرم شماره 6: امتیازات مشاوره ای و سوابق تحصیلی محاسبه شده از (100 نمره)
فرم شماره 7: سوابق تحصیلی دانش آموز و ظرفیت منطقه بر اساس حروف (الف و ب)
منظور از حرف الف چیست؟ در صورتی که دانش آموز حداقل نمره کتبی برای ورود به رشته یا زمینه ارائه شده را کسب نماید، بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه میتواند در رشته مورد نظر (در صورت ارائه شدن آن رشته یا زمینه در منطقه تحصیلی) ثبت نام کند.
منظور از حرف ب چیست؟ دانش آموزانی که اولویت (ب) را کسب نمایند به عنوان ذخیره تلقی می شوند و در صورت انصراف دانش آموزان اولویت (الف)، امکان ثبت نام خواهند داشت.
در این مقاله به شرح جزئیات هدایت تحصیلی و انتخاب رشته نهم به دهم پرداختیم و آماده پاسخگویی به سوالات شما هستیم برای دریافت پاسخ سوالات خود بر روی لینک رزرو مشاوره تلفنی تحصیلی کلیک نمایید تا بهترین مشاوران مدارس با شما تماس بگیرند و یا سوالات خود را در بخش دیدگاه ها درج نمایید و در اسرع وقت پاسخ خواهیم داد. همچنین با عضو شدن در کانال تلگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر و پیج اینستاگرام مشاوره تحصیلی مشاوران برتر اخبار مهم مدارس همچون ثبت نام مدارس تیزهوشان نهم به دهم و ثبت نام مدارس تیزهوشان ششم به هفتم را به اطلاع شما عزیزان خواهیم رساند.
سوالات متداول
1- عوامل موثر در انتخاب رشته نهم به دهم کدامند؟
آزمون های مشاوره ای، سهمیه، علایق دانش آموز، نظر دبیران، والدین و مشاوران و همچنین کسب حداقل نمره مورد نیاز ورود به رشته مدنظر، در انتخاب رشته موثر می باشد.
2- نتیجه هدایت تحصیلی از طریق کدام سامانه قابل دریافت می باشد؟
با ورود به سامانه همگام مدارس می توانید نتیجه هدایت تحصیلی خود را دریافت نمایید.
3- منظور از حرف (ب) در فرم شماره 7 هدایت تحصیلی چیست؟
دانش آموزانی که اولویت (ب) را کسب نمایند به عنوان ذخیره تلقی می شوند و در صورت انصراف دانش آموزان اولویت (الف) و یا دارا بودن ظرفیت، امکان ثبت نام در مدرسه را خواهند داشت.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
نحوه قبولی آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی نهم به دهم 1404
نحوه قبولی آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی ششم به هفتم 1404
شبکه های اجتماعی مشاوران برتر
کانال روبیکای مشاوره تحصیلی مشاوران برتر
نحوه قبولی آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی 1404
رتبه برترهای مشاوران برتر
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مشاوره انتخاب رشته نهم به دهم میخوام
باسلام.
برای رزرو مشاوره انتخاب رشته پایه دهم و مشاوره تلفنی مدارس، رزرو مشاوره تلفنی انجام دهید و منتظر تماس کارشناسان مشاوران برتر بمانید.
سلام ببخشید من کلاس هفتم هم ریاضی هم علوم را ۲۰ اوردم کلاس هشتم ریاضی ۱۴ و علوم ۱۸
کلاس نهم باید چه نمراتی بیاورم تا سطح الف را بیاورم
اصفهان هستم
سلام و درود.
اولویت (الف و ب) با توجه به سوابق تحصیلی شما توسط وزارت آموزش و پرورش تعیین می گردد و توجه داشته باشید که ضریب دروس پایه های هفتم و هشتم: 1 و دروس پایه نهم: 3 اعلام شده است و میزان اهمیت دروس سال نهم از سایر پایه ها بسیار بالاتر است.
سلام خوب هستید خیلی ممنون میشم اگر به این سوالم پاسخ بدهید:)
من الان در پایه نهمم هستم و یه هفته دیگه انتخاب رشته دارم نمرات ریاضیم پایین هست و من علاقه بسیاری به رشته تجربی دارم و نمیتونم وارد بشم
بعد من در آزمون نمونه دولتی شرکت کردم و رشته مد نظرم هم تجربی زدم
اگر من در آزمون نمونه دولتی قبود شم مطتونم در مدارس نمونه دولتی رشتا تجربی بخونم یا نه باید رشته مد نظرم رو یه رشتا دیگر بزنم؟!
سلام و احترام.
در صورتی که در هدایت تحصیلی و آزمون های مشاوره ای حدنصاب لازم برای ورود به رشته تجربی را کسب نمایید، مشکلی از جهت ادامه تحصیل در این رشته نخواهید داشت و ضمنا امکان اعتراض به هدایت تحصیلی نیز برایتان وجود دارد.
در پاسخ به سوال دوم باید بگوییم: بله در صورت کسب امتیاز مورد نیاز رشته تجربی در آزمون تیزهوشان و یا نمونه دولتی مشکل خاصی برای تحصیل در رشته تجربی نخواهید داشت.