هدایت تحصیلی پایه نهم 1402 – 1403

در گذشته دانش آموزان پس از اتمام دوره راهنمایی و در زمان ورود به دوره دبیرستان، انتخاب رشته انجام می دادند و پس از تغییر نظام آموزشی به 3 – 3 – 6، انتخاب رشته نهم به دهم در پایان پایه نهم و ورود به پایه دهم انجام می شود. هدایت تحصیلی پایه نهم به منظور انتخاب رشته ای آگاهانه و با توجه به معیارهای (علاقه، استعداد، تست های روانشناسی، رغبت سنجی تحصیلی و شغلی، آزمون های مشاوره ای و…) انجام می شود.
آزمون های مشاوره ای، استعداد تحصیلی و علاقه، مبنای هدایت دانش آموزان به رشته های نظری، کارودانش و یا فنی و حرفه ای می باشند.
هدایت تحصیلی پایه نهم 1402 – 1403
داوطلبان برای انتخاب رشته نهم به دهم لازم است مراحل هدایت تحصیلی را طی کنند. در ابتدا پاسخ سوال پر تکرار هدایت تحصیلی چیست؟ را خواهیم داد. هدایت تحصیلی فرآیندی است که توسط وزارت آموزش و پرورش طراحی گردیده و توسط هر مدرسه و با ورود به سامانه هدایت تحصیلی و یا ورود به سامانه همگام مدارس انجام می شود.
در فرآیند هدایت تحصیلی به برگزاری آزمون های مشاوره ای، نظرسنجی از دبیران، والدین و مشاوران، کشف استعداد و علایق دانش آموزان پرداخته می شود و هر دانش آموز با توجه به آیتم های نامبرده، به انتخاب شاخه، گروه و رشته تحصیلی می پردازد. با همین مقدمه و توضیح کوتاه می توان به میزان تاثیر هدایت تحصیلی پی برد، پس تا انتهای این مقاله را به صورت کامل مطالعه نمایید و سوالات خود را در بخش دیدگاه ها درج کنید تا کارشناسان مرکز مشاوره تحصیلی و خانواده تلفنی مشاوران برتر به آن پاسخ بدهند.
عوامل موثر در انتخاب رشته و هدایت تحصیلی 1402 – 1403
انتخاب رشته پایه نهم تاثیر مستقیم بر روی زندگی و آینده تحصیلی و شغلی دانش آموزان خواهد داشت. بنابراین هر دانش آموزی بایستی با شناخت کامل نسبت به علایق خود دست به انتخاب بزند و از تمام مراحل هدایت تحصیلی به عالی ترین شکل ممکن استفاده کند. ملاک های موثر در هدایت تحصیلی به شرح ذیل می باشد.
- آزمون های مشاوره ای (6 آزمون در طول دوره متوسطه اول که شامل آزمون استعداد، رغبت، شخصیت و ارزش های تحصیلی و شغلی دانش آموز است): هر آزمون 5 امتیاز و در مجموع 30 امتیاز
- علایق دانش آموز: 10 امتیاز
- نظر دبیران: 10 امتیاز
- نظر والدین: 10 امتیاز
- نظر مشاوران: 10 امتیاز
- کسب حداقل نمره مورد نیاز ورود به رشته های مختلف (در مقاله “معرفی رشته های تحصیلی پایه نهم به دهم” به شرح جزئیات بیشتری پرداخته ایم).
راهنمای تکمیل فرم هدایت تحصیلی دانش آموزان 1402 – 1403
برای کامل نمودن فرم هدایت تحصیلی می توانید از طریق ورود به سامانه همگام مدارس و یا ورود به سایت هدایت تحصیلی دانش آموزان اقدام نمایید. در ادامه نحوه تکمیل فرم هدایت تحصیلی در دو سامانه همگام و هدایت تحصیلی را شرح خواهیم داد.
نحوه ورود و تکمیل فرم هدایت تحصیلی در سامانه هدایت تحصیلی دانش آموزان
- ورود به سامانه هدایت تحصیلی دانش آموزان
- از نوار نارنجی رنگ بالای صفحه بر روی گزینه “ورود” کلیک کنید.
- کد ملی + رمز عبور همگام را درج کنید. (رمز ورود همگام را از مدیر مدرسه دریافت کنید).
- کلید “هدایت تحصیلی” را بفشارید.
- “ماژول هدایت تحصیلی” را انتخاب نمایید.
- از بخش “تکمیل فرم اولویت” اقدام به چیدمان اولویت های خود کنید.
- کلید “ذخیره چیدمان” را بفشارید.
نحوه ورود و تکمیل فرم هدایت تحصیلی در سامانه همگام مدارس
- ورود به سامانه همگام مدارس
- وارد نمودن کد ملی + رمز عبور همگام
- کلیک بر روی “ماژول هدایت تحصیلی”
- انتخاب لینک فعال “تکمیل فرم اولویت”
- فشردن گزینه “ذخیره چیدمان”
اعلام نتایج هدایت تحصیلی پایه نهم 1402 – 1403
نتایج هدایت تحصیلی مصادف با اعلام نتایج آزمون های پایان ترم (خرداد و شهریور ماه)، اعلام می گردد و از طریق سایت همگام مدارس و یا سایت هدایت تحصیلی قابل مشاهده و دریافت می باشد. نتایج بررسی های مشاوره ای و سوابق تحصیلی انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم در دو فرم (شماره 6 و 7) قابل دسترس خواهد بود و آن دسته از داوطلبان که از نتیجه مکتسبه رضایت ندارند، می توانند به تکمیل نمونه برگه درخواست تعیین رشته مجدد بپردازند.
فرم شماره 6: امتیازات مشاوره ای و سوابق تحصیلی محاسبه شده از (100 نمره)
فرم شماره 7: سوابق تحصیلی دانش آموز و ظرفیت منطقه بر اساس حروف (الف و ب)
منظور از حرف الف چیست؟ در صورتی که دانش آموز حداقل نمره کتبی برای ورود به رشته یا زمینه ارائه شده را کسب نماید، بدون در نظر گرفتن ظرفیت منطقه میتواند در رشته مورد نظر (در صورت ارائه شدن آن رشته یا زمینه در منطقه تحصیلی) ثبت نام کند.
منظور از حرف ب چیست؟ دانش آموزانی که اولویت (ب) را کسب نمایند به عنوان ذخیره تلقی می شوند و در صورت انصراف دانش آموزان اولویت (الف)، امکان ثبت نام خواهند داشت.
آزمون جبرانی هدایت تحصیلی و انتخاب رشته پایه نهم 1402 – 1403
داوطلبانی که حدنصاب نمره لازم را برای انتخاب شاخه، زمینه و رشته تحصیلی در خرداد ماه را کسب نکرده باشند، می توانند نمونه برگه درخواست تعیین رشته مجدد، را تکمیل کنند و مجددا در شهریور ماه اقدام نمایند. شایان ذکر است که در کارنامه تحصیلی و نمونه برگه های هدایت تحصیلی، عنوان (تعیین رشته) ثبت می شود و هیچ تاثیری در معدل سالانه یا کل دانش آموز نخواهد داشت.
مدیران مدارس نیز موظف هستند با دانش آموزانی که خواستار آزمون جبرانی هدایت تحصیلی می باشند، همکاری لازم را به عمل آورند و نمون برگ های تعیین رشته مجدد را در اختیار دانش آموزان قرار دهند. چنانچه هر یک از شما کاربران مشاوران برتر در زمینه هدایت تحصیلی سوالی برایتان باقی ماند، می توانید بر روی دکمه (رزرو مشاوره) بفشارید تا بهترین مشاور مدارس با شما تماس بگیرند.
آیا پس از انتخاب رشته می توان تغییر رشته داد؟
همواره با دانش آموزانی رو به رو می شویم که پس از انتخاب رشته، از انتخاب خود بنا به هر دلیلی رضایت کافی را ندارند و امکان ادامه تحصیل در رشته منتخب برای آن ها وجود ندارد. این دسته از دانش آموزان با در یافت فرم تغییر رشته از مدیر مدرسه و تکمیل نمودن این فرم، می توانند درخواست تغییر رشته خود را برای آموزش و پرورش محل سکونت خود ارسال نمایند.
دانش آموزان سال دهم که درخواست تغییر رشته دارند، در صورت موافقت مدرسه با تغییر رشته، موظف هستند در خرداد یا شهریور، در آزمون چند درس مرتبط با رشته جدید شرکت کنند و حدنصاب نمره لازم را به دست آورند. در صورت کسب نمره قبولی لازم، در سال تحصیلی جدید، مقطع تحصیلی جدید (سال یازدهم) را طی خواهند نمود.
یادآور می شویم که در صورتی که دانش آموز سال یازدهم هستید و تمایل به تغییر رشته دارید، باید لزوما در آزمون تغییر رشته شرکت نمایید، زیرا برای گرفتن دیپلم در آن شاخه باید دروس شاخه مدنظر را گذرانده باشید. شما عزیزان با انتخاب رشته ای صحیح از فرآیند تغییر رشته جلوگیری می کنید، برای این منظور مقاله “معرفی رشته های تحصیلی پایه نهم به دهم” را مطالعه نمایید.
سوالات متداول
1- از طریق کدام سامانه می توان فرآیند هدایت تحصیلی را طی کرد؟
با ورود به سایت همگام مدارس و یا سامانه هدایت تحصیلی می توانید فرم هدایت تحصیلی را تکمیل کنید.
2- آیا امکان تکمیل نمونه برگه درخواست تعیین رشته مجدد وجود دارد؟
بله، با مراجعه به مدیر مدرسه نمونه برگ درخواست تعیین رشته مجدد را دریافت نمایید و به تکمیل و ارائه آن در شهریور ماه بپردازید.
3- آیا پس از انتخاب رشته، امکان تغییر رشته وجود دارد؟
بله، داوطلبانی که از رشته منتخب خود راضی نباشند، می توانند درخواست تغییر رشته بدهند.
دیدگاهتان را بنویسید